Τηλέφωνο: +30 210 7775385 - Φόρμα Επικοινωνίας

Βασίλειος Γ. Κολοβός MD MSc MRCP (UK)
Ειδικός Καρδιολόγος – Επεμβατικός Αρρυθμιολόγος
Υπεύθυνος Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας & Βηματοδότησης 401 ΓΣΝΑ
Στρατιωτικός Ιατρός

Ο Δρ Βασίλειος Κολοβός είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Υπεύθυνος Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας & Βηματοδότησης 401 ΓΣΝΑ, Ειδικός Καρδιολόγος και Επεμβατικός Αρρυθμιολόγος.

Εισήχθη εν έτει 2000, κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων, στο Ιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και τοποθετήθηκε στον Στρατό Ξηράς. Yπηρέτησε ως ιατρός μονάδος στις Ειδικές Δυνάμεις και εκπαιδεύτηκε στην καταδυτική ιατρική στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ολοκλήρωσε το γενικό μέρος της ειδικότητάς του (2 έτη) στην Α’ Παθολογική κλινική του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Στη συνέχεια, μετέβη στην Μεγάλη Βρετανία, όπου μετά από επιτυχή ολοκλήρωση εξετάσεων τριών επιπέδων του Βασιλικού Κολλεγίου Παθολόγων του Λονδίνου (MRCP), ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία σε νοσοκομεία του Birmingham των West Midlands. Εκεί, ολοκλήρωσε την πρώτη του εξειδίκευση στις Καρδιακές Συσκευές και Καρδιακή Ανεπάρκεια (εμφύτευση απλών βηματοδοτών, αμφικοιλιακών βηματοδοτών και απινιδωτών ενδοφλέβιων και υποδορίων).

Κατόπιν, μετεκπαιδεύτηκε στο Glenfield General Hospital του πανεπιστημίου του Leicester, East Midlands, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή G Andre Ng (πρωτοπόρου στον τομέα της ρομποτικής επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογίας), στην επεμβατική αρρυθμιολογία με την χρήση σύγχρονων τεχνικών χαρτογράφησης, στις τεχνικές αφαίρεσης εμφυτεύσιμων συσκευών καθώς και στην τοποθέτηση βηματοδοτών άνευ καλωδίων. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε, υπό την επίβλεψη έμπειρων αρρυθμιολόγων, στην διαστρωμάτωση αρρυθμιολογικού κινδύνου νέων, ενηλίκων και αθλητών.

Συμμετείχε στο διεθνές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Επεμβατική Αρρυθμιολογία και στις Καρδιακές Συσκευές, διάρκειας ενός έτους, χρηματοδοτούμενο από την εταιρεία BIOTRONIK, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη και Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ καθώς και στο Βερολίνο, της Γερμανίας.

Ο Δρ Κολοβός είναι διαπιστευμένος ειδικός στις Καρδιακές Συσκευές από την Ευρωπαική (EHRA) και την Αμερικανική Αρρυθμιολογική Εταιρεία (HRS, IBHRE, USA) καθώς και στην Επεμβατική Αρρυθμιολογία από την Ευρωπαική Αρρυθμιολογική Εταιρεία (EHRA).

Κατέχει διαπιστεύσεις στην Διαθωρακική Υπερηχοκαρδιογραφία από την Βρετανική Εταιρεία Υπερήχων Καρδιάς (BSE), στην Διοισοφάγεια Υπερηχοκαρδιογραφία από την Ευρωπαική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI), στην Αξονική Στεφανιογραφία από την Βρετανική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (BSCI) και την Αμερικανική Εταιρεία Αξονικής Στεφανιογραφίας (SCCT) καθώς και στην Εντατική Καρδιολογία από την Ευρωπαική Εταιρεία Εντατικής Καρδιολογίας (ACCA).

Είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Παθολόγων του Λονδίνου (MRCP UK), της Βρετανικής Εταιρείας Υπερήχων Καρδιάς (BSE), της Βρετανικής Καρδιολογικής & Αρρυθμιολογικής Εταιρείας (BCS & BHRS) καθώς και της Ευρωπαικής Καρδιολογικής και Αρρυθμιολογικής Εταιρείας (ESC & EHRA).

Έχει ασχοληθεί εκτενώς με την έρευνα στον τομέα της Καρδιολογίας και ειδικότερα των καρδιακών συσκευών, της καρδιακής ανεπάρκειας και των αρρυθμιών, όπου υπήρξε
υπο-ερευνητής σε πλήθος μελετών.