Τηλέφωνο: +30 210 7775385 - Φόρμα Επικοινωνίας

Βασίλειος Γ. Κολοβός MD MSc MRCP (UK)
Ειδικός Καρδιολόγος – Επεμβατικός Αρρυθμιολόγος
Υπεύθυνος Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας & Βηματοδότησης 401 ΓΣΝΑ
Στρατιωτικός Ιατρός

Όπως οι διαφλέβιοι έτσι και οι υποδόριοι απινιδωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία ασθενών που έχουν βιώσει ή βρίσκονται σε κίνδυνο να βιώσουν κοιλιακή ταχυκαρδία ή/και κοιλιακή μαρμαρυγή (απειλητικές για την ζωή αρρυθμίες).

Οι συσκευές αυτές παρακολουθούν συνεχώς τον καρδιακό σας ρυθμό και αυτομάτως χορηγούν ένα μικρό ηλεκτρικό shock (ρεύμα) στην καρδιά, με σκοπό να μετατρέψουν έναν πιθανόν θανατηφόρο καρδιακό ρυθμό σε έναν συμβατό με την ζωή.

Σε αντίθεση με τον διαφλέβιο απινιδωτή ο οποίος χρησιμοποιεί καλώδια-ηλεκτρόδια που εισέρχονται στην καρδιά διαμέσου μιας φλέβας, ο υποδόριος απινιδωτής χρησιμοποιεί ένα υποδόριο ηλεκτρόδιο (αμέσως κάτω από το δέρμα) που βρίσκεται κοντά αλλά όχι μέσα στην καρδιά, έτσι ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται απειλητικές για την ζωή αρρυθμίες και να χορηγεί θεραπεία.

Η γεννήτρια ηλεκτρικών ερεθισμάτων εμφυτεύεται στην περιοχή του αριστερού ημιθωρακίου, λίγο πιο κάτω από την μασχαλιαία χώρα.

Τα μεγάλα οφέλη που προσφέρουν οι απινιδωτές αυτοί είναι η μείωση του ποσοστού λοιμώξεων ή άλλων επιπλοκών όπως διάτρηση του μυοκαρδίου που μπορεί να συμβεί με τους διαφλέβιους απινιδωτές καθώς επίσης η ευκολία και η ταχύτητα εμφύτευσης, βελτιώνοντας την εμπειρία της επέμβασης στον ασθενή.

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση.